Till Minne :

Pazz

Vår fina Pazz finns inte länge. Fick avlivas akut på operationsbordet pga av en elakartad tumör i ryggraden.

Pazz är inköpt av Lena & Thomas Hallqvist på Kennel Lunabjäret. Pazz fullständiga namn är: Lunabjärets Pac Pazz. Honom har vi följt sedan han var 3 veckor. Namnet Pazz har v själv valt vilket inte var något problem då följde honom så länge, det ända kravet Lena & Thomas hade var att namnet skulle börja på P.  Pazz är vårt lilla hund projekt. Vi tränar lydnad och IPO och Henrik har även en förhoppning att göra honom till eftersökshund så vi tränar spår och ska nu börja med blodspår ordentligt. Pazz är lättlärd och possetiv,en riktigt rolig hund att jobba med. Hans bästa kompis är såklart Mio tror bestämt han älskar Mio mest av oss alla här på gården också. Vår svarta skönhet som vi tror mycket på inför framtiden!

Pazz är född 2011. Han är e. Lunabjärets MaximusS24403/2004 u. Rambow´s Alison LunaS45044/2008. Länk till hans stamtavla hittar ni här: http://kennet.skk.se/hunddata/Hund_Stamtavla.aspx

Gilda Tillhör Stofamilj F.2

Gilda F.2 E. Bocelli -Briar

Gildas Blup: http://blup.se/sv-SE/horses/178021-gilda-f-2-swb 

Gilda har en super fin dressyrstam E. Bocelli-Briar och tillhör stofamilj F.2 vilket innebär att hon tillhör den näst bästa stofamiljen i Sverige. Här kan du läsa mer om stofamilj F.2 http://hastkatalogen.se/showmarefam.php?id=56. Gilda är född 2005 och vi köpte henne av Hanna Fälth i Värnamo som i sin tur köp henne av uppfödaren Roland Höglund i Klippan.Gilda har pga av skada tyvärr ej hunnit starta mer än i lätta klasser i dressyren och har även gått 110 hoppning. Nu börjar ett nytt kapitel av hennes liv som avelssto här hos oss på ChampagneGården och det är vi väldigt glada över. Gilda är en mycket snygg häst med fantastisk extriör & som rör sig fantastiskt. Gildas far Bocceli har ett blup på 166 vilket innebär det näst högsta i Sverige, den som har högre är hans far Don Schufru. Gildas mor har blup på 116. Gilda själv bör har ett blup på ca 135-140 någonstans men eftersom hon inte gått tre års testet eller kvaliten så har detta inte reg än. Den dag hennes avkomma går tre årstestet kommer dock detta resultat att bli rätt.

Gilda avkommor:

CHG Hot N Sweet -15 Sto e. Red Hot Chilli 1285 Uppfödd av CHG Stuteri AB -Till Salu-

CHG Hot Salsa -16 Sto e Red Hot Chilli 1285 Uppfödd av CHG Stuteri AB -TILL Salu-


Tyvärr avled Gilda efter sviterna av tarmomvridning på HBG djursjukhus den 15/8-16.

Hon var då dräktig med Skovens Rafael.


 

CHG Hot Colmini.

 

CHG Hot Colmini är född den 2016-06-26.

Vackra Colmini e Colmander/Contender/Sir Shostakovich XX ue. Wolfgang (Farn)/ Notaris/Ariban XX

Colmini föddes i red bag vilket vi var snabba att hjälpa honom med så allt slutade väl. Dock var han väldigt liten och tanig så vi beslöt oss för att ge honom plasma vilket han piggade på sig på och sedan började växa ikapp sina vänner.

Dock såg vi en morgon att allt inte stod rätt till med honom, så vi körde honom i ilfart till Helsingborgs Djursjukhus. Där fick han dunder behandling men efter 4 dygn hittades han tyvärr död i sin box.

CHG Hot Colmini fick vi endast ha till låns en kort stund i livet. Han blev inte gammal men som vi älskade honom otroligt mycket. Han var ett riktigt chamtroll som satt djupa spår i våra hjärtan.

Colmini avled efter en kort tid sjukdom den 29/8-2016

 

Revolution SWB Elit

Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa detta fina elit sto av Camilla Christensen.

Revolution är e. Voltaire/ Castello

Revolution har bla. lämnat hingsten Niveau 1136 som går internationellt med Linda Heed. Som i sin tur lämnat godkända hingsten Red hot Chilli 1285.  

Revolutions avkommor har fått dubbeldiplom på deras 3-års test och börjar nu synas ute på tävlingsbanorna. Vi önskar dom alla ett stort lycka till.

Revolutions blup hittar du här: http://blup.se/sv-SE/horses/112328-revolution-swb

Revvo har fått följande föl hos oss.

Chg´s Hot Clazzette -14 sto e Radisson VDL Uppfödd av Chg Stuteri AB -Till Salu- 

CHG Hot Evolution - 15 Hingst e. Comfortuna VDL Uppfödd av CHG Stuteri AB - Till Salu-   

2015-11-03. Idag har vår fina Revvo vandrat vidare till dom gröna ängarna. Hon lämnar oss i stor sorg och saknad. Tack för åren vi fick med dig. Tack för dom fina fölen. Vila i frid 

 

Born To Jump B KWPN. Tillhör stofamilj 322.

Born to Jump är E. Memphis/Quinar/Quidam De Revel/Cartago Modern Ue. Stalion/Sandro/Jasper

Hon är född:2006 i Holland.

Bj kom till Sverige för 4 år sedan och ägdes och reds/tävlades av Emma Hallerstedt i Stockholm. Tävlade upp till 120.Emma  tränade henne i 140 utan problem.  Precis när dom skulle debutera 130 så vart Bj skadad och är nu konvalescent i 6 månader. Enligt verkställande veterinär kommer Bj bli helt frisk. Vi kommer endast använda henne i vår avelsverksamhet. Bjs mamma Summertime har lämnat flera svårklasshästar som går upp till 160 nivå. Hennes mostrar och morbröder går också svårklass (160). Bj har en mycket spännande stam som vi tror mycket på.

Vi kommer registrera in Bj i Asvh inom det närmsta.

Horsetelex länken: http://www.horsetelex.com//horses/pedigree/1667678

Burn To Jump har fått en avkomma i Holland som är 4 år nu. Den såldes som 3 åring till en satsande ryttare i Holland.

Vi kommer betäcka BJ med Red Hot Chilli 1285 2015 och ser med spänning framemot deras kommande avkomma.

2015-08-31.Tyvärr miste vi vår fina Bj i somras då hon fick tarm upphakning. Efter 2 timmars kämpande med henne så tog vi beslutet att låta henne somna in hemma på gården i lugn och ro. R.I.P vår fina älskade vän.

 

Chg´s Hot Sensation (13) Sto

 

Född: 2014-06-09 kl 22.15.102 cm hög -DÖD  2014-07-15

-E Corporal VDL/ Cardento / Grosso -

Ue Cortez/ Robin Z /Ramiro Z

Fina Sensation har idag hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad. R.I.P Älskade Tjejen

 

 

Hot Shot miste jag i branden i Torup 2006. Jag köpte honom som 2 åring av Göran Thern. Mycket hände under åren vi hade tillsammans. Hela historien om Hot Shot & mig finner ni på vår Blogg http://champagngarden.blogspot.se/  Sök Hot Shot så kommer delarna upp, 1-12. (Längst ner på sidan ni får upp finns söklänken)

Än idag gör det lika ont i hjärtat när jag tänker på den ödestigna natten den 16-17 Oktober 2006. Än idag är det lika overkligt och jag önskar inte ens att  min värsta fiende ska behöva uppleva det jag med många andra upplevde den natten...

Hot Shot Född 1990-2006 e. Martini-Krocket

Blup http://blup.se/sv-SE/horses/49525-hot-shot-swb

R.I.P Min Kära Vän- Du Lever Nu Kvar i Mitt Minne & Hjärta. Älskar Dig!